Barnetriatlon arrangeres mange steder rundt om i Norge. Dette er både store og små arrangementer. I tillegg arrangeres det barneaktiviteter på arrangementer med konkurranser for alle aldersgrupper. Barneaktiviteter organiseres forskjellig. Felles for alle er at mestring, begeistring og fellesskap står i fokus. Det viktigste er at barna skal ha det gøy! Distansene er selvsagt tilpasset barna, og krav til utstyr og prestasjoner er ikke i fokus.

Hvordan foregår barnearrangementer?

Svømming

Noen steder er svømming i svømmehall. I noen byer har det blitt bygd opp vasse- og/eller svømmebasseng midt i bysentrum. Andre steder foregår svømmingen i åpent vann, hvor barna kan vasse eller svømme avhengig av ønsker, svømmedyktighet og alder. Dersom man ønsker å bruke redningsvest, flytevest, armringer, badering eller lignende er det helt i orden. Vakter er i vannet og passer på.

Skiftesonen

I skiftesonen står sykkel og hjelm. Alle slags sykler er lov. Trehjulssykler er velkomne. Også sparkesykler. Det er et krav at sykler har fungerende bremser, og alle barn må ha hjelm med fungerende festemekanisme.

Sykling

Når hjelmen er på, kan barna ta med seg sykkelen ut av skiftesonen. Det er alltid et sted hvor barna kan gå på og av sykkelen. Hvor dette stedet er, blir godt forklart før start på hvert arrangement.

Løping

Det er alltid løping til slutt. Da er det bare å feire hele veien til mål og nyte heiaropene.

Alle får lik premie. Det er ingen tidtaking i barnekonkurranser.

  • AKJ
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Scandic
  • Kongsberggruppen