Erik Marki Bjorli tok sølv i VM agegroup, menn 45-59 i dag

Team Agegroup Norway er på plass i Odense i Danmark for ITU Multisport verdensmesterskapet. På mesterskapets første dag sto duatlon på programmet. Det var altså i duatlon Erik Marki Bjorli fikk med seg en andreplass. Også Hjalmar Schiøtz gjorde det bra, med en 4. plass i sin klasse; menn 65-69.

I følge arrangementsansvarlig i Norges Triatlonforbund, Frank Pedersen, fikk vi også en gull. Mer om det senere.

«Det har vært en topp dag!»

Det utbrøt Erik Marki Bjorli etter målgang. Tidligere i uken følte han at løpsformen har vært bra, men syklingen har vært tung. Derfor var han veldig spent i dag før konkurransen.

«Men syklingen gikk over all forventning i dag. Jeg klarte å holde et jevnt tråkk på 300 watt som var målet mitt.

Han var fornøyd med utviklingen i løpet.

«Det kom en forbi. Han hadde jeg ikke sjanse til å henge på, han bare forsvant. Så da bestemte jeg meg for å kjøre mitt eget løp og håpe at det ikke kom flere.»

Det gjorde det ikke. Konkurrenten som syklet forbi Erik var briten Lee Piercy. Han bor i USA. Med kone fra Larvik. Dette var det Frank siktet til, da han nevnte norsk gull.

Lee og Frank tok en prat etter konkurransen.

“Because there are multiple events across multiple days, this is a great event”,

syntes Lee. Han forteller videre at han er imponert over stemningen på Fyn. Om konkurransen sa han:

“The race today was hard. Erik had a great first run. I looked at his body shape and realised that he could cycle as well. So, I was concerned.”

Lees sterkeste disiplin er syklingen og han håpet derfor å kunne ta igjen nordmannen når de kom seg ut på sykkelen. Samtidig visste han at han måtte få et solid forsprang før siste løping. Derfor ble det en hard konkurranse. Han fikk en del kramper på løpingen, men hadde jobbet så hardt på syklingen at det likevel holdt hele veien inn. Han vant til slutt klassen med 46 sekunder. På tredjeplass kom dansken Pelle Grønberg, over 2 minutter bak. Lee Piercy har en lang merittliste, men var glad for å kapre topplasseringen i dag:

“I was very lucky to beat Erik in the end. He is a great competitor.”

  • AKJ
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Surpas - the future of triathlon
  • Scandic
  • Kongsberggruppen
  • DNV