Fellesskap, mestring og begeistring

I helgen 16. til 18. november var det treningssamling for ungdom på Olympiatoppen Sportshotell i Oslo. Der var 27 utøvere i alderen 12 til 25 år samlet til trening og samvær. Nyansatt i Triatlonforbundet, Sondre Solheim, var leder for arrangementet. Han hadde med seg NTF-medarbeider Malene Knutsen Breivik og triatlonansvarlig i OI, Ashley McDougall, som trenere. Nittedal IL bidro med lokaler, lunsj og organisering på lørdagen. I tillegg bidro flere foreldre med å sikre et godt arrangement.

Få jenter på samlingen i Oslo

I fjor var det med flere jenter på samlingen på Østlandet. I år var det fem jenter og 20 gutter som deltok. Vi håper det var tilfeldig og ønsker oss langt flere jenter med på alle treningssamlinger. Vi spurte deltakerne Nora og Andrea hvordan de hadde hatt det, og de fortalte om en super helg. Og vi er glade for å se at det er en god miks med 16 jenter og 15 gutter påmeldt samlingen i Bergen neste helg.

Det sosiale er viktig

Noen av guttene tok seg tid til å sette seg ned med oss og fortelle om sine forventninger og erfaringer med helgen. Vi snakket med Magnus Gill, Mikkel Timm Sundin og Carl August Jensehaugen som alle har deltatt på flere samlinger og konkurranser de siste årene, og Benjamin Mosling, Andreas Eibakk og Dax Bjørnstad-Northern som har blitt aktive i triatlon det siste året. For alle sammen sto det sosiale høyt på lista over hva de gledet seg til før samlingen.

Magnus: Mine forventninger handlet mye om det sosiale, om samholdet. Jeg forventet at det kom til å være fokus på det sosiale, det å fortsette å bygge opp miljøet. Miljøet er jo veldig bra. Ett av de beste innen alle idretter, og alle kjenner alle.

Mikkel: Det er det sosiale som gjør at vi gleder oss. Det er gøy å møte de fra Tønsberg og Son og de andre som bor lengre unna. Jeg håpet også på bedre resultater enn i fjor på testene.

Carl August: Jeg forventet å se landslagsutøvere, og det var gøy at det ble slik. Det er bra å se hvordan de trener og å kunne lære av dem.

Benjamin: Mine forventninger til helga var at det blir slitsomt, og gøy sosialt.

Andreas: Jeg gledet meg til å prate med nye folk, og ha det koselig og gøy. Kanskje slå persene mine også.

Når det gjelder aktivitet gledet Benjamin og Andreas seg mest til svømmingen, mens Dax gledet seg mest til løpingen.

Også Dax forteller om forventninger om å bli sliten og å bli kjent med flere folk. Om det som skjedde på samlingen møtte forventningene svarte han: «Ja jeg ble sliten! Og jeg ble litt kjent med flere folk også.»

Magnus: Samlingen har møtt forventningene mine. Vi hadde en quizz hvor vi var delt inn i lag, og da ble jeg kjent med noen av de yngre også. Det var også tid vi kunne bruke som vi ønsket, og vi er jo ikke alene på rommene, så vi var alltid sammen med noen. Testing var viktig for meg, men jeg gjorde det ikke så bra som formen tilsier. Jeg hadde en dårlig dag på svømminga. Testingen er bare for at vi skal vite hvor vi ligger, men det er det sosiale som binder oss sammen.

Andreas: Jeg ble kjent med nye folk. Og på svømminga perset jeg. Men jeg løp ikke raskere enn persen min, så det var litt skuffende. Ellers har alt vært helt topp.

Benjamin: Det var slitsomt å løpe. Og å svømme 800 meter. Og det var veldig sosialt. Ble kjent med mange nye mennesker. Dette var gøy, for jeg følte at jeg fikk til mye av det vi gjorde her.

Mikkel: Jeg kom på rom med noen gode venner. Vi har hatt det hyggelig sammen, og vi finner på ting utenom selve treningen også. Noenlunde fornøyd med resultatene er jeg også.

Carl August: Ja det har absolutt vært mye moro og mye bra trening. Treningen er også viktig for det sosiale. Skulle ønske det var flere samlinger, for det er veldig gøy.

Ønsker flere samlinger

Magnus og Mikkel er enig i at samlinger gjerne kunne vært oftere: «En felles i sommerferien, kanskje i et annet land, og aller helst i et varmt land!» «Men det kan være et problem når vi skal være med alle sammen. Det kan jo bli litt dyrt sånn at ikke alle kan være med, skyter Carl August inn.

Også Andreas og Dax forteller at de gjerne blir med på flere samlinger, før Dax tilføyer: «Men ikke neste helg. Det orker jeg ikke!»

Benjamin satser på svømming og er derfor ikke like sikker som de andre på om han vil delta på flere triatlonsamlinger.

Selv om denne gjengen har veldig ulik mengde erfaring med treningssamlinger, og triatlon generelt, er de altså ganske samstemte på hva som er viktig, og hva som er gøy. Det handler tydeligvis om mestring, fellesskap og begeistring for alle sammen. Vi er glade for at de var begeistret etter helgen og vi ønsker dem lykke til med triatlon- og svømmesatsing i 2019!

Klubb tok ansvaret

Takk til Pål Magndal og hans klubbvenner i Nittedal IL for at de sikret at dette ble et flott opplegg på lørdagen. Dersom andre klubber har lyst til å organisere, eller være med på å organisere, treningssamlinger så ta kontakt med Sondre Solheim, sondre.solheim@triathlon.no.

 

  • AKJ
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Scandic
  • Kongsberggruppen