Frode Engelund har blitt sølvgutt, med andreplass i aldersgruppen og nummer 27 totalt i EM terrengduatlon

EM multisport på Ibiza er i gang og Team Agegroup Norway er på plass. Frode Engelund var førstemann ut av de norske, da han deltok i EM terrengduatlon, i aldersgruppen M50 i ettermiddag. Det ble en knallåpning for Norge, da Frode tok en flott andreplass i aldersgruppen sin og ble nummer 27 totalt.

«Dette var veldig tipp-topp. Alt var bare superstas», utbrøt han etter premieutdelingen nå i kveld, og la til:
«Dette er helt spesielt – en fantastisk mulighet. Vi er jo gamle mosjonister, og så får vi være med i store mesterskap med flagget på brystet. Og når vi har det støtteapparatet som vi i Team Agegroup Norway har, så er alt bare gøy og greit. Det var ganske spesielt for meg at jeg nå, etter at jeg fylte 50, får lov til å representere Norge.»


Frode hadde også det norske flagget på brystet da han deltok i VM i Odense i sommer. Da kom han på en 7. plass, med en landeveisykkel. Siden han trener mer i terreng enn på landevei, hadde han et håp om medalje i terrenget på Ibiza. Men det var tøft:


«Det var steintøft. Det bar rett oppover på sykkelen. Det var noen utøvere som måtte gå opp. Det var veldig bratt, ble litt sjokkert faktisk. Det er jo folk som er eldre enn meg. Når vi var oppe på toppen, så var det litt halvskummelt nedover, i alle fall når du ikke kjente løypa. Men det var ingen stygge fall så vidt meg bekjent. Veldig mye stein. Britene var sjokkert, men vi er jo litt mer vant med det i Norge. Men du trengte kraft nok i beina til å tråkke.» Frode var godt forberedt og kjente løypa før start, etter at han og teamleder Frank Pedersen var ute dagen før og rekognoserte traseen:
«Takket være Frank Pedersen visste jeg hvor alt var, både skiftesone og løyper. Det å ha et støtteapparat her var gull verdt, for jeg fikk muligheten til å være godt forberedt.

Jeg visste også nøyaktig hvordan jeg lå an hele tiden i konkurransen, med god sekundering. Jeg syntes jeg hørte stemmen til Frank hele tiden. Jeg skjønte ikke hvordan han klarte det, han må ha løpt like mye som meg i dag og sekunderte meg godt.»

Om Ibiza som base, forteller Frode at det ikke var veldig mange folk der hvor terrengtriatlon fant sted. Likevel var det god stemning. «Og vi var i Ibiza by, og der var det masse folk i godt humør. I VM i Odense var alt i Odense by, her er det litt annerledes siden konkurransene er spredd utover øya.»

Vi lurte på om konkurransen gav mersmak?

«Jeg skal absolutt være med på mer i Team Agegroup Norway. Det som ligger meg aller nærmest er vintertriatlon. Jeg skal delta i VM i Asiago i februar. Så kommer jeg nok til å være med på noe i løpet av sommeren også. Dette har vært en veldig positiv opplevelse for meg. Jeg opplever det at vi kan være med i slike store mesterskap som noe helt unikt og flott. Jeg har aldri vært i nærheten av å se noe lignende tilbud fra noe forbund i det hele tatt, så dette føler jeg er helt fantastisk.»

I morgen er det akvatlon i Ibiza. Etter å ha slappet av litt i solen tenker Frode å få med seg konkurransen og heie på resten av laget. Da er det Hjalmar Schiøtz og Bjørn Nøstvik som representerer Norge. Vi ønsker dem masse lykke til!

  • AKJ
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Surpas - the future of triathlon
  • Scandic
  • Kongsberggruppen
  • DNV