Norsk tropp reiser til vintertriatlon-VM i Asiago 9.-10. februar

Den andre helgen i februar er det duket for VM i vintertriatlon i Asiago, Italia. Norge har tre startende i eliteklassen for herrer, en i kvinner elite, en herre i U23 samt en utøver som stiller i agegroup-VM. Selv med et lite norsk lag er det store muligheter for gode plasseringer.

Vintertri er en øvelse som består av løping på snø, sykling på snø og langrenn. Elitefeltet løper ca 8 km, syklingen utgjør 14 km og til slutt gjennomføres ca 12 km på ski, mens agegroupdeltakerne har en litt kortere løype. Konkurransene foregår i 1500 meters høyde.

Ingeborg Lind debuterer på øvelsen

Ingeborg Lind er den første kvinnelige norske deltakeren på noen år, siden Borghild Løvseth vant eliteklassen i 2014. Dette er første gang Ingeborg starter i vintertriatlon, men hun er på ingen måte umerittert. Med to NM-gull i terrengløp og flere gode resultater både på terrengsykkel og på ski, har hun gode muligheter til å gjøre det veldig godt i Asiago. Hun forteller at hun er glad i alle øvelsene og gleder seg, samtidig som hun føler seg noe urutinert:

- Jeg må innrømme at jeg måtte Google hva det innebar. Det jeg synes er spennende med vintertri er at det er grener jeg liker godt, men som jeg ikke nødvendigvis trener mest på. Det er rett og slett en morsom utfordring - det er gøy å prøve noe nytt.

Videre forteller Ingeborg at det blir viktig for henne å gjennomføre konkurransen med god disponering, å få til gode overganger og å ha det gøy underveis.

- Mine styrker er nok at jeg er utholdende. Svakhetene mine ligger nok først og fremst i at jeg er urutinert med alt dette innebærer mht. disponering, overganger mellom øvelser, og bytte av bevegelsesmønster som jeg ikke alt vet hvordan kroppen reagerer på.

Hun skal også være med på stafetten – en øvelse med en mann og en kvinne, som kjører to etapper hver.

- Miksstafetten gleder jeg meg nok mest til, for det er alltid gøy å være på lag!

Vi har siden intervjuet fått vite at Ingeborg må trekke seg pga skade.

Flere tar sikte på pallen. Se dem live!

De som stiller i herrer elite er Øyvind Bjerkseth, Kristian Monsen og Eirik Bruland, mens det er Thomas Meinicke som vil stå på startstreken i U-23. Flere har gode plasseringer i internasjonale mesterskap i vintertriatlon tidligere, og har gode sjanser for en plass på pallen.

Alle utøverne i eliteklassen representerer Royal Sport, en klubb som har satset lenge og godt på vintertriatlon. Frode Engelund fra klubben Ceres deltar i agegroup. Også  han debuterer i vintertriatlon. Han har dog god erfaring med overganger som erfaren triatlet, og tok andreplassen i aldersgruppen i EM i terrengduatlon i fjor.

Vi ønsker dem alle masse lykke til!

Det er mulig å følge elite kvinner og menn på triatlonlive.tv

  • AKJ
  • Ragde Eiendom
  • Trimtex
  • Scandic